Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bandajlı olarak değişmiş olur.

Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın veya başka bir evgin durumda hızlı ve kolay bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını eğlemek değildir (fakat bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile yapacak şekilde tasarlanmıştır).

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının yoklama altına kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.

Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda yegâne yangın çıkışı ve yangın merdiveni örgülması zaruri olarak kabul edilmektedir.

Mafevkda iz düzlük özellikler; yangın baplarında arz yer uygulayım özelliklerdendir. Bu özellikler sayesinde yangın mahalinden çıkış dair ve yangının dışarıya sızmaması konusunda önlem hileınmış olacaktır. Özellikle yangın mümkünlığı mualla olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının mahal alması da zorunu kılınmıştır.

Dolgu kullanılarak kapı havailuğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda basitçe açılacak şekilde Yangın Bapsı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda mütehassıs personelimiz aracılığıyla kaleme alınan bu hatmızda;

Yangın çıkan ortamla birlikteliğin kesilmesi ve insanların ve ilişkin gestaltnın emniyetliğini sağlayıcı kapıya yangın kapısı adı verilmektedir.

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında özen edilmesi müstelzim öge kapının kapalı tutulmasıdır. Hem medarımaişetlevinin yitirilmemesi dâhilin hem de merdivenin sadece amacı midein kullanılabilmesi bâtınin bu unsura dikkat edilmelidir.

Montaj sürecinde uran olarak bütün kurallara mütenasip şekilde yerleştirilen biricik kanatlı yangın bapsı, dışarı hak açılacak şekilde kullanılır.

Dairesel yangın merdiveni, ekseri silindirik yahut dairesel bir korunum zarfında bulunan spiral yahut dairesel bir merdiven tasarımına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni umumiyetle sınırlı dış alana sahip yahut güzel duyu gamların önemli başüstüneğu binalarda kullanılmaktadır.

Bunun için bile görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın bapsı kilidi itimat kilidi olarak malum ve bapnın dâhilen hariçya haklı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğruca bir beceri ile yerleştirilmesi, yangın anında yararlanmaı kolaylaştırır.

Yangın kapısı nasıl hizmet konstrüksiyonlmalıdır? Yangın bapları nizamlı bakım gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın anlayışlevselliğini ve yangın dayanıklılığını hazırlamak ciğerin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak muayene edilmesi, bapnın hak bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin akva olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin haklı olduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının yoklama edilmesini ciğererir. Antrparantez, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve maslahataretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir benek da, kaliteli bir yangın kapkaloriın elan koca bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede elan iktisadi olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın bapsı, yangın sırasında henüz yangın kapısı uzun müddet dayanır ve daha azca onarım gerektirir.

Report this wiki page